Доступність посилання

ТОП новини

«Червоної лінії» щодо надання Україні винищувачів немає – прем’єр Португалії


Але Антоніу Кошта каже, що Лісабон просто не має можливості надати свої винищувачі Україні
Але Антоніу Кошта каже, що Лісабон просто не має можливості надати свої винищувачі Україні

Прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта заявив, що його країна не має червоної лінії, коли справа доходить до надання Україні винищувачів, але попередив, що його країна не має засобів, щоб відмовитися від будь-яких своїх літаків.

«Це не червона лінія», – сказав Коста журналістам, коли він прибув до Брюсселя на спеціальне засідання Європейської ради.

Загалом Португалія експлуатує 27 винищувачів F-16 AM, але Коста каже, що вони вже прив’язані до кількох зобов’язань НАТО.

«Це сфера, де ми просто не маємо можливості [надати Україні], враховуючи, що всі кошти, які у нас є, виділяються на місії, без яких ми не можемо обійтися», – сказав прем’єр Португалії, якого цитує CNN.

Коста сказав, що Португалія робила все можливе, щоб підтримати Україну з початку війни, підкресливши нещодавнє зобов’язання надіслати три своїх танки Leopard 2.

Читайте також: «Не завтра, так післязавтра». В Україні впевнені, що західні винищувачі будуть. Все про літаки F-16

Під час учорашньої зустрічі в Парижі президент України Володимир Зеленський закликав лідерів Франції й Німеччини «якомога швидше» надати Україні винищувачі, щоб відбити наступ Росії. Вони пообіцяли продовжувати підтримку України, в тому числі військову, «стільки, скільки буде потрібно» до перемоги.

XS
SM
MD
LG