Доступність посилання

ТОП новини

Президент Болгарії ветував обмеження, які ухвалив парламент для протидії COVID-19


Колишній очільник військово-повітряних сил Болгарії, Румен Радев зазначив, що «жодну битву не можна виграти через страх»
Колишній очільник військово-повітряних сил Болгарії, Румен Радев зазначив, що «жодну битву не можна виграти через страх»

Президент Болгарії Румен Радев наклав вето на нові обмеження, які ухвалив парламент в рамках надзвичайного стану, щоб протидіяти поширенню коронавірусної хвороби COVID-19. Про це він заявив 22 березня.

Своє рішення президент пояснив тим, що обмеження «до межі суворі» та становитимуть загрозу громадянським свободам у країні. Колишній очільник військово-повітряних сил Болгарії, Радев зазначив, що «жодну битву не можна виграти через страх».

«Брак адекватних заходів для підтримки постраждалих призведе до зростання соціальної напруги в близькому майбутньому. Голод візьме гору над страхом, і наслідки будуть деструктивними», – мовиться в заяві президента.

Читайте також: У Німеччині багато інфікованих коронавірусом, але «аномально» низька смертність. Чому?​

20 березня парламент Болгарії ухвалив запропоновані урядом обмежувальні заходи для протидії поширенню коронавірусу SARS-CoV-2.

За словами Радева, в ухвалених заходах його незгоду викликає дозвіл владі відстежувати мобільні телефони, щоб слідкувати, чи дотримуються інфіковані карантину.

Обмеження також передбачають покладання на військових додаткових обов’язків для забезпечення публічної безпеки і замороження цін на деякі товари на рівні середніх тримісячних показників.

Станом на 22 березня Болгарія офіційно зафіксувала 171 випадок захворювання на COVID-19. Три людини померли, ще троє одужали. 13 березня влада країни запровадила надзвичайний стан.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG