Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура АРК відкрила провадження через затримання кримського татарина в Криму


Голова голова громадянської організації «Аскер» Ленур Іслямов повідомив, що в батальйоні імені Номана Челебіджихана не могло бути людини віку затриманого
Голова голова громадянської організації «Аскер» Ленур Іслямов повідомив, що в батальйоні імені Номана Челебіджихана не могло бути людини віку затриманого

Прокуратура Автономної республіки Крим відкрила кримінальне провадження через затримання та арешту мешканця анексованого півострова 61-річного Нарімана Нежмудинова за підозрою в участі в «кримськотатарському батальйоні» імені Номана Челебіджихана. Про це повідомляє пресслужба відомства, передає проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії.

«Почато кримінальне провадження за частиною 2 статті 146 Кримінального кодексу України за фактом незаконного позбавлення волі громадянина України на території тимчасово окупованого півострова», – йдеться в повідомленні.

У відомстві уточнили, що досудове розслідування веде управління Нацполіції в АР Крим та Севастополі.

Читайте також: Український режисер Сеітаблаєв збирається брати участь у марші на Крим​

17 лютого Федеральна служба Росії заявила, що затримала і згодом заарештувала в анексованому Криму жителя Чорноморського району, підозрюваного «в участі в незаконному збройному формуванні – батальйоні імені Н.Челебіджихана». Імені затриманого російські силовики не повідомили.

Цього ж дня голова громадянської організації «Аскер» Ленур Іслямов повідомив, що в батальйоні імені Номана Челебіджихана не знають імені затриманого. Він також додав, що затриманому 61 рік, а в складі батальйону не могло бути людини такого віку.

XS
SM
MD
LG