Доступність посилання

ТОП новини

До поліції надійшло 12 повідомлень про можливі порушення виборчого процесу на виборах по 179 округу


На одній з дільниць у Харківській області, де в неділю відбувалися вибори народного депутата, 15 березня 2020 року
На одній з дільниць у Харківській області, де в неділю відбувалися вибори народного депутата, 15 березня 2020 року

У поліції Харківської області повідомили, що отримали 12 повідомлень про можливі порушення виборчого процесу на недільних проміжних виборах народного депутата в окрузі №179.

«Протягом дня під час голосування до поліції надійшло 12 повідомлень про можливі порушення виборчого процесу. 11 звернень стосувались виявлення агітаційних листівок на території Лозівського, Красноградського та Кегичівського районів. Також до поліції зателефонувала жінка і висловила незадоволення тим, що виборчі дільниці працюють під час карантину.

Всі повідомлення належним чином зареєстровані», – йдеться в повідомленні.

У поліції зазначили, що проводять перевірку.

У неділю у Харківській області відбувалися вибори народного депутата від 179-го округу. Явка, за даними ЦВК, склала 27,47%. Спостерігачі вказували на окремі незначні порушення під час голосування. Після опрацювання понад 50% дільничних протоколів кандидат-самовисуванець Юлія Світлична лідирує, у неї понад 73% голосів виборців.

Результати виборів мають бути встановлені до 30 березня включно.

На початку грудня Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата, члена фракції «Слуга народу» Олексія Кучера, який в липні переміг на виборах в 179-му окрузі.

За кілька тижнів до цього Кучер став головою Харківської обласної державної адміністрації. До нього з жовтня 2016-го до листопада 2019 року цю посаду обіймала Юлія Світлична.

XS
SM
MD
LG