Доступність посилання

ТОП новини

З’явилася «Біла книга» інформоперацій Кремля проти України – МІП


Заступник міністра інформполітики Дмитро Золотухін каже, що поширенння російської дезінформації схоже на створення серіалів від «Кремлівуду»
Заступник міністра інформполітики Дмитро Золотухін каже, що поширенння російської дезінформації схоже на створення серіалів від «Кремлівуду»

Міністерство інформаційної політики України презентувало проект «Біла книга інформаційних операцій проти України 2014-2018». Як повідомив заступник профільного міністра Дмитро Золотухін, у «книзі» зібрані найбільш поширені за останні роки факти маніпулювання інформаційним простором з боку російських ЗМІ, спецслужб та політичних еліт.

«Розповсюдження російської дезінформації можна порівняти зі створенням телевізійних серіалів. Якщо основними центрами кіноіндустрії є американський Голлівуд, індійський Боллівуд і нігерійський Нолівуд, то в аналогічної індустрії, що розповсюджує вигадки й неправду, лідером є Кремлівуд», – заявив Золотухін.

«Біла книга» складається з кількох розділів-«серіалів», які, у свою сергу, поділені на сезони. Усього – 10 «серіалів». Серед назв – «Рейс МН17: від Карлоса – до російського «Бука», «У пошуках української зброї», «Шизофренія окупанта: між Зоряном та Шкіряком» тощо.

У міністерстві не виключають, що «Білу книгу» інформаційних операцій Кремля проти України перекладуть також англійською мовою.

З початком анексії Росією Криму і бойових дій на Донбасі влада України пожвавила боротьбу з пропагандою, яку поширюють проти України контрольовані владою Росії інформаційні ресурси. Для цього, серед іншого, і було створене Міністерство інформаційної політики України.

XS
SM
MD
LG