Доступність посилання

ТОП новини

Мешканця Прикарпаття судитимуть за вислови на користь «ЛНР» та «ДНР»


За даними слідства, чоловік закликав до приєднання Донбасу до Росії
За даними слідства, чоловік закликав до приєднання Донбасу до Росії

Мешканець села Мала Кам’янка в Івано-Франківській області постане перед судом за звинуваченням у посяганні на територіальну цілісність України.

Про це повідомляє прес-служба Коломийського міськрайонного суду. Згідно з повідомленням, слідство встановило, що обвинувачений публікував в соцмережах коментарі, в яких схвалював захоплення проросійськими бойовиками частин Донецької та Луганської області.

Зокрема в січні 2017 року чоловік висловлювався за приєднання Донбасу до Росії, тому що «в Україні буде НАТО». Такі заклики він публікував зі свого мобільного телефону в мережі «ВКонтакте».

Обвинувачений визнав свою провину – відповідна угода між ним та прокурором надійшла до суду разом із обвинувальним актом. Підготовче судове засідання відбудеться 26 жовтня.

Публічні заклики до дій, які можуть до зміни державного кордону або порушення конституційного ладу в Україні, підпадають під статтю Кримінального кодексу «посягання на територіальну цілісність і недоторканність України». Вони караються обмеженням або позбавленням волі на термін до трьох років.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Частини Луганської та Донецької областей перебувають під контролем незаконних збройних угруповань «ДНР» та «ЛНР».

Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

XS
SM
MD
LG