Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація на Донбасі: український військовий загинув, ще один зник, троє бійців поранені


Штаб Операції об’єднаних сил заявляє, що минулої доби у зоні бойових дій на Донбасі український військовий загинув, ще троє поранені.

Як повідомляють у прес-центрі штабу, також з військовим в ході бойового зіткнення втрачений зв’язок, тривають пошуки.

За даними штабу, бойове зіткнення відбулося поблизу Майорська.

Підтримувані Росією бойовики вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а на окремих напрямках із озброєння БМП, додають у прес-центрі.

«Обстріли здійснювалися по захисниках Кримського, Новозванівки, Золотого, Луганського, Новолуганського, Майорська, Новоселівки Другої, Новомихайлівки, Красногорівки, Мар'їнки, Авдіївки, Гнутового, Лебединського, Павлополя, Водяного та Широкиного. Поряд із цим, противник обстріляв із мінометів калібром 82 мм наші позиції біля Кримського та Авдіївки», – йдеться у повідомленні.

В угрупованні «ЛНР» заявляють, що українські військові минулої доби п'ять разів порушили режим тиші, а в угрупованні «ДНР» наразі про оперативну ситуацію на підконтрольній їм території не повідомляють.

Читайте також: Арсенал «ЛДНР». Як виглядає «армія» бойовиків на п'ятому році війни

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі 27 червня оголосила про чергове «всеосяжне, стале і безстрокове припинення вогню» з 1 липня, з 00:01 за київським часом, цього разу з нагоди жнив. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Це була вже четверта спроба домовитися про перемир’я за 2018 рік. Припинення вогню й раніше проголошувалися як безстрокові, але сторони одразу звинувачували одна одну в порушеннях. При цьому сторони заперечують свою вину і посилаються на провокації противників.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України з квітня 2014 року в регіоні загинули понад 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG