Доступність посилання

ТОП новини

Офіційний Київ заявляє, що з 2015-го Росія закликала в свою армію 22,5 тисячі жителів анексованого Криму


Українська влада неодноразово вимагала від Росії припинити призов до збройних сил жителів анексованого Криму
Українська влада неодноразово вимагала від Росії припинити призов до збройних сил жителів анексованого Криму

З 2015 року Росія в анексованому Криму закликала в свої збройні сили близько 22,5 тисячі осіб, повідомляє Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«При цьому порушено близько 80 кримінальних справ проти осіб, які уникали призову в російську окупаційну армію», – йдеться в повідомленні міністерства.

4 квітня в Міністерстві оборони Росії повідомили, що мають намір закликати на військову службу 3 300 кримчан. Повідомлялося, що значна частина призовників проходитимуть службу за межами Криму, у військових частинах Південного та інших військових округів сусідньої Росії.

Член Кримської правозахисної групи Олександр Сєдов восени 2019 року повідомив в ефірі проекту Радіо Свобода Радіо Крим.Реалії, що з 2014 року в російську армію призвали 18,9 тисячі кримчан.

Київ вимагає від Росії припинити призов до збройних сил жителів анексованого Криму. Прокуратура АРК просить кримчан звертатися телефоном або електронною поштою в разі отримання повісток для проходження служби в російській армії.

У березні 2014 року Росія анексувала український півострів Крим. Міжнародні організації визнали анексію Криму незаконною і засудили дії Росії, країни Заходу запровадили проти неї економічні санкції. Кремль заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

XS
SM
MD
LG