Доступність посилання

ТОП новини

Учасник Pussy Riot Верзилов, вірогідно, був отруєний – німецькі лікарі


Петро Верзилов потрапив в реанімацію в Москві 11 вересня, коли він почав втрачати зір, мову і здатність пересуватися, пізніше його перевезли на лікування в Берлін
Петро Верзилов потрапив в реанімацію в Москві 11 вересня, коли він почав втрачати зір, мову і здатність пересуватися, пізніше його перевезли на лікування в Берлін

Учасник російської групи Pussy Riot Петро Верзилов, вірогідно, був отруєний, заявляють німецькі лікарі в клініці у Берліні, де перебуває російський активіст.

«Враження і висновки, які ми зараз маємо, а також ті, що були надані московськими колегами, вказують на те, що це, дуже вірогідно, був випадок отруєння», – заявив лікар клініки Шаріте Каі-Уве Екардт на прес-конференції 18 вересня.

Його колега Карл Макс Айнгойпль додав, що іншого пояснення нездужанню Верзилова немає, як і немає доказів того, що він страждає від якоїсь хронічної хвороби.

За словами лікарів, Верзилов перебуває у відділенні інтенсивної терапії від 15 вересня. Водночас вони додають, що загрози його життю немає.

Медики уточнюють, що серед симптомів – порушення роботи нервової системи.

Речовини, якою б могли отруїти Верзилова, наразі не виявили.

Петро Верзилов потрапив у реанімацію в Москві 11 вересня, коли він почав втрачати зір, мову і здатність пересуватися. Це відбулося незабаром після засідання суду, де розглядалася адміністративна справа проти його подруги – Вероніки Нікульшиної.

15 вересня Верзилова відправили на лікування до Берліна. Близькі активіста вважають, що його могли отруїти.

Петро Верзилов – видавець «Медіазони». Він також брав участь в акціях Pussy Riot, останній раз – під час фіналу чемпіонату світу з футболу в Росії. Тоді він разом зі своїми соратниками вибіг на поле в поліцейській формі. Метою акції була вимога звільнення політичних в'язнів, а також припинення незаконних арештів на мітингах і кримінальних справ за репости. За цю акцію Верзилову і ще трьом учасникам Pussy Riot призначили 15 діб арешту.

XS
SM
MD
LG