Доступність посилання

ТОП новини

На наймасшабніших за 40 років військових навчаннях Путін заявив про миролюбність Росії


Президент Росії Володимир Путін спостерігає за навчаннями «Схід-2018» на полігоні Цугол
Президент Росії Володимир Путін спостерігає за навчаннями «Схід-2018» на полігоні Цугол

Росія – «миролюбна держава», у неї «немає і не може бути агресивних планів» щодо інших країн, заявив російський президент Володимир Путін у ході огляду військ на навчаннях «Схід-2018».

При цьому Путін додав, що влада країни продовжить посилювати армію зброєю і технікою останніх поколінь, а військовослужбовці повинні бути готові відстояти суверенітет, безпеку і національні інтереси країни, а якщо буде потрібно – підтримати союзників.

13 вересня Путін спостерігав за активним етапом навчань на полігоні Цугол у Забайкаллі. У маневрах, крім російських військових, брали участь військовослужбовці Китаю і Монголії.

Читайте також: «Схід-2018»: навіщо Росії масштабне військове навчання?

11 вересня на російському Далекому Сході стартували найбільші в історії Росії військові навчання «Схід-2018». За даними російського Міноборони, у них візьмуть участь близько 300 тисяч військових, 80 кораблів, 36 тисяч бронемашин, а також понад тисяча літаків.

У НАТО вважають, що російські військові навчання «Схід-2018» – це відпрацювання участі в широкомасштабному конфлікті.

Північноатлантичний союз вже почав перекидання військ і бойової техніки до Норвегії, де в жовтні почнеться перший етап навчань Trident Juncture 2018 («Єдиний тризуб – 2018»). Мета навчань – перевірити, чи готовий військовий союз відповісти на нові види загроз, в тому числі «техніки гібридної війни і пропаганди».

XS
SM
MD
LG