Доступність посилання

ТОП новини

Наступний тиждень в Росії буде неробочим, голосування за правки в конституцію переноситься – Путін


Президент Росії Володимир Путін
Президент Росії Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін у своєму зверненні до росіян через ситуацію з коронавірусом заявив, що наступний тиждень у Росії буде «неробочий зі збереженням заробітної плати», як «довгі вихідні».

Працювати, за його словами, будуть тільки органи влади, банки, аптеки, транспорт та інші важливі для життєдіяльності інститути.

«Всіх рекомендацій треба дотримуватися, проявити дисципліну і відповідальність. І, повірте, найбезпечніше зараз – побути вдома. Прошу громадян з особливою увагою поставитися до рекомендацій лікарів і влади», – звернувся Путін.

Також Путін запропонував перенести на більш пізній термін (з 22 квітня – ред.) загальне голосування щодо поправок до Конституції.

«Вважаю, що голосування необхідно перенести на більш пізню дату. Оцінимо, як буде розвиватися ситуація і в регіонах, і в цілому по країні, і тільки спираючись на професійну думку, рекомендації лікарів, фахівців ухвалимо рішення про новий день голосування», – сказав Путін.

Також Путін запропонував індексувати допомогу з безробіття, ввести «кредитні канікули», податкове полегшення для малого і середнього бізнесу тощо.

За останню добу в Росії зареєстровано 163 нових випадки зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих зросла до 658 осіб. Більшість нових випадків зафіксували у Москві.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG