Доступність посилання

ТОП новини

Путін уперше підписав указ зі згадкою про воєнний час


Путін передбачив зовнішнє управління в компаніях за зрив державного оборонного замовлення
Путін передбачив зовнішнє управління в компаніях за зрив державного оборонного замовлення

Президент Росії Володимир Путін 3 березня підписав указ, згідно з яким при зриві держоборонзамовлення у воєнний час у компаніях, які його виконують, вводитиметься зовнішнє управління. Документ опублікований після закритого засідання Ради безпеки.

Уряду Путін доручив сформувати робочу групу з питань роботи таких компаній. Вона працюватиме при колегії Військово-промислової комісії Росії.

У своєму указі Путін вперше з початку вторгнення в Україну прямо посилається на воєнний стан, який наразі не запроваджений на території Росії. Однак у жовтні він ввів його на території тимчасово окупованих районів Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей.

У грудні 2022 року очільник Міноборони Сергій Шойгу казав, що за минулий рік компані виконали 91% завдань держоборонзамовлення за основними зразками озброєння та військової техніки. За його словами, у 2023 році обсяги держоборонзамовлення збільшать у півтора рази.

У вересні 2022 року Путін запровадив кримінальну відповідальність до 10 років колонії за порушення держконтрактів у рамках держоборонзамовлення.

XS
SM
MD
LG