Доступність посилання

ТОП новини

«Путіну потрібно добряче утерти носа»: конгресмен США про удари України по території Росії


«Єдине, що розуміє Володимир Путін, — це сила, і йому потрібно добряче утерти носа» – Том Своззі
«Єдине, що розуміє Володимир Путін, — це сила, і йому потрібно добряче утерти носа» – Том Своззі

Потрібно змусити Росію заплатити ціну за свою поведінку.

Так на запитання про те, чи може Україна завдавати ударів в тилу Російської Федерації відповів Том Своззі, член Палати представників США від Демократичної партії.

Про це він розповів у ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода під час візиту до Києва.

Своззі сказав, що не хоче ставити під сумнів політику американського чи українського урядів, але зазначив, що Росія має нести відповідальність, а Путіну «потрібно добряче утерти носа».

«Знаєте, я не хочу ставити під сумнів політику уряду Сполучених Штатів чи українського уряду, але особисто вважаю, що ми повинні змусити Росію заплатити ціну за свою поведінку. Вони повинні нести відповідальність, тому що єдине, що розуміє Володимир Путін, — це сила, і йому потрібно добряче утерти носа», – сказав Своззі.

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен заявляв, що Сполучені Штати не надавали підтримку в організації ударів по території Росії.

Водночас, президент України Володимир Зеленський вважає, що партнери мають підтримати удари ЗСУ по території Росії.

З початку 2024 року українські безпілотники здійснили понад 10 атак на російські нафтопереробні заводи та нафтосховища.

Наприкінці березня агенція Reuters повідомляла, що на тлі атак безпілотників на НПЗ Росія різко збільшила імпорт білоруського бензину. У січні Росія не закуповувала бензин у Білорусі, проте в лютому імпортувала 590 тонн, а в березні – вже три тисячі тонн пального.

Уряд Росії з 1 березня на пів року заборонив експорт бензину та збільшив норматив продажу дизельного пального на біржі до 16%.

Форум

XS
SM
MD
LG