Доступність посилання

ТОП новини

Рада розглядає законопроєкт про ринок землі (трансляція)


Засідання Верховної Ради
Засідання Верховної Ради

Верховна Рада України розглядає в другому читанні законопроєкт про запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення. Радіо Свобода веде пряму трансляцію засідання парламенту.

Президент України Володимир Зеленський прибув зранку 6 лютого до Верховної Ради і відвідав засідання фракції «Слуга народу». Як передає кореспондент Радіо Свобода, глава держави переконував фракцію, яка складає більшість у парламенті, дати голоси, необхідні для схвалення законопроєкту в другому читанні.

Як очікує голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія процес ухвалення суперечливого закону може затягнутися до глибокої ночі, а можливо, й до ранку.

У першому читанні законопроєкт №2078-10 парламент ухвалив 13 листопада 2019 року. Документ передбачає, що ринок землі почне працювати з 1 жовтня 2020 року. Право власності на землю сільськогосподарського призначення матимуть: держава, територіальні громади, громадяни України, юридичні особи, зареєстровані в Україні і учасниками яких є українці, держава або громади.

Право власності на землю передбачене і для банків та кредитних установ, але виключно у випадку стягнення застави. Можливість придбання землі іноземцями з’явиться лише у разі схвалення цього на референдумі.

XS
SM
MD
LG