Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський у Раді переконував «слуг народу» підтримати ринок землі


Президент України Володимир Зеленський під час засідання Верховної Ради України, вересень 2019 року
Президент України Володимир Зеленський під час засідання Верховної Ради України, вересень 2019 року

Президент України Володимир Зеленський прибув зранку 6 лютого до Верховної Ради і відвідав засідання фракції «Слуга народу». Як передає кореспондент Радіо Свобода, глава держави переконав фракцію, яка складає більшість у парламенті, дати голоси, необхідні для схвалення у другому читанні законопроєкту про запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення.

Як очікує голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія процес ухвалення суперечливого закону може затягнутися до глибокої ночі, а можливо, й до ранку.

За словами кореспондента Радіо Свобода, близько 10 представників фракції «Слуга народу» не готові голосувати за ринок землі.

У першому читанні законопроєкт №2078-10 парламент ухвалив 13 листопада 2019 року. Документ передбачає, що ринок землі почне працювати з 1 жовтня 2020 року. Право власності на землю сільськогосподарського призначення матимуть: держава, територіальні громади, громадяни України, юридичні особи, зареєстровані в Україні і учасниками яких є українці, держава або громади.

Право власності на землю передбачене і для банків та кредитних установ, але виключно у випадку стягнення застави. Можливість придбання землі іноземцями з’явиться лише у разі схвалення цього на референдумі.

XS
SM
MD
LG