Доступність посилання

ТОП новини

Майже всі країни НАТО та ЄС приєдналися до підготовки українських військових – Резніков


Міністр оборони нагадав, що тільки британська програма передбачає навчання 30 тисяч українських військовослужбовців
Міністр оборони нагадав, що тільки британська програма передбачає навчання 30 тисяч українських військовослужбовців

Майже всі країни НАТО та ЄС приєдналися до навчальних програм з підготовки українських військовослужбовців, заявив міністр оборони Олексій Резніков на онлайн-конференції видання Forbes, передає урядовий портал.

За його словами, окрім відомої британської програми, у рамках домовленостей, до навчання українських воїнів долучилися Норвегія, Данія, Швеція, Литва, Латвія, Естонія, Польща, Словаччина, Чехія. Крім того, у приєднанні до цих ініціатив нещодавно заявила Німеччина, каже Резніков.

«Тобто практично весь блок країн НАТО і ЄС та ті, які навіть не входять поки що до НАТО, як Швеція та Фінляндія, – всі приєдналися до навчальних програм», – сказав міністр.

Резніков також додав, що для українських артилеристів та операторів ССО країни-партнери організували спеціальні фахові програми.

Він нагадав, що тільки британська програма передбачає навчання 30 тисяч українських військовослужбовців, з яких перші 10 тисяч уже завершують відповідну підготовку.

«Наші британські партнери не просто їх навчають усіх азів на полігоні, включно з тактичною медициною, наші військові повертатимуться звідти одягнені, із системами захисту: шолом, бронежилет, аптечка тощо – усе, крім стрілецької зброї, бо зброю ми дамо», – розповів міністр.

9 липня у Великій Британії розпочалися навчання для мобілізованих військових ЗСУ. Про долучення до тренувань українських військовослужбовців пізніше повідомили і інші країни.

XS
SM
MD
LG