Доступність посилання

ТОП новини

У РФ заступника міністра оборони не відпустили з СІЗО


Тимур Іванов
Тимур Іванов

Московський міський суд 8 травня на закритому засіданні відхилив скаргу захисту заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова на його арешт. Іванов залишиться у СІЗО.

Як повідомив після засідання його адвокат Мурад Мусаєв, заступника міністра оборони, затриманого та згодом заарештованого наприкінці квітня, звинувачують у отриманні хабаря на суму близько мільярда рублів.

Раніше видання «Коммерсант» писало, що слідство вважає хабарем послуги з ремонту будівлі московської садиби XIХ–XХ століть, а також із будівництва садиби «Панкратове» в Тверській області.

2022 року, невдовзі після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, «Фонд боротьби з корупцією» (це соратники опозиційного політика Олексія Навального) опублікував розслідування про Тимура Іванова та його родину, в якому зазначалося, що заступник міністра та його родина живуть на широку ногу. Зокрема, в ньому йшлося, що Іванов має садиби в Москві, Підмосковʼї та Тверській області, будівництво та ремонт яких оплачували підрядники Міноборони.

Заступника міністра критикували не лише соратники Навального, а й так звані патріотичні блогери. На його адресу негативно висловлювався нині покійний очільник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин. Причиною цього могла бути боротьба за активи.

За словами адвоката Мусаєва, у справі лише один епізод. Раніше деякі ЗМІ, зокрема «Важные истории», з посиланням на джерела стверджували, що справжньою причиною арешту Іванова стали звинувачення у державній зраді. Однак зараз його звинувачують лише в хабарі. Заступник міністра, якого тимчасово усунули з посади, своєї провини не визнає.

На засідання суду адвокати принесли коробки із державними нагородами Іванова, їх кількадесят. Таким чином, вони, як повідомляється, намагалися переконати суд звільнити підзахисного з-під варти.

Тимур Іванов відповідав за військово-будівельний комплекс. Він вважається одним із наближених до міністра оборони Сергія Шойгу.

Увечері 23 квітня Слідчий комітет повідомив про затримання Тимура Іванова за підозрою в отриманні хабаря. Наступного дня Басманний суд Москви за клопотанням слідства відправив посадовця під арешт до 23 червня. Разом із ним на два місяці заарештували ще одного обвинуваченого в справі, підприємця Сергія Бородіна. 25 квітня стало відомо про арешт третього обвинуваченого, засновника компанії «Олімпсітібуд» Олександра Фоміна.

Арешт Тимура Іванова: що відомо про заступника Шойгу (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:41 0:00

Форум

XS
SM
MD
LG