Доступність посилання

ТОП новини

Росія і ЦАР підписали угоду про військову співпрацю


Батальйон урядової армії ЦАР, підготовлений російськими інструкторами
Батальйон урядової армії ЦАР, підготовлений російськими інструкторами

Росія і Центральноафриканська Республіка (ЦАР) уклали міжурядову угоду про військову співпрацю.

Підписи під документом поставили міністр оборони Росії Сергій Шойгу і його колега з ЦАР Марі Ноель Койяра. Шойгу заявив, що в Росії вважають ЦАР перспективним партнером.

Раніше Міністерство закордонних справ Росії повідомило, що на початку року Москва безоплатно відправила в ЦАР стрілецьку зброю і боєприпаси, а також розмістила там цивільних і військових інструкторів для підготовки місцевих військових. Це було зроблено «в суворій відповідності до вимог режиму санкцій Ради безпеки ООН щодо цієї країни», йшлося в повідомленні російського Міністерства закордонних справ.

Читайте також: Найманці «ПВК Вагнера» – тепер в Африці. Що вони там роблять?

У червні французька газета Le Monde писала про прибулих у ЦАР п'ятьох кадрових військових розвідників і 170 цивільних інструкторів – формально для підготовки місцевих військових. Однак, як заявили газеті експерти, йдеться про «російських найманців» із «приватної військової компанії Вагнера», яку ЗМІ пов'язують з Євгеном Пригожиним, другом президента Росії Володимира Путіна.

30 липня в ЦАР були вбиті троє росіян: журналіст Орхан Джемаль, режисер Олександр Расторгуєв і оператор Кирило Радченко. Вони знімали документальний фільм про діяльність в країні «ПВК Вагнера».

XS
SM
MD
LG