Доступність посилання

ТОП новини

У ВМС повідомили про зменшення кількості російських ракетоносіїв у Чорному морі


«У Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває сім ворожих кораблів, серед яких два носії ракет «Калібр»
«У Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває сім ворожих кораблів, серед яких два носії ракет «Калібр»

Росія станом на 11:00 4 травня зменшила число своїх кораблів, зокрема ракетоносіїв, на чергуванні в Чорному морі, повідомили Військово-морські сили Збройних сил України.

«У Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває сім ворожих кораблів, серед яких два носії ракет «Калібр», загальний залп – до 16 ракет; в Азовському морі – один ворожий корабель; в Середземному морі на бойовому чергуванні перебувають до п’яти ворожих кораблів, із них один – носій крилатих ракет «Калібр», загальний залп – до 4 ракет», – йдеться в повідомленні.

Раніше сьогодні керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк повідомляла, що Росія після нічної атаки по Україні збільшила в Чорному морі кількість своїх кораблів, зокрема, ракетоносіїв: до 11 і чотирьох відповідно.

Гуменюк звернула увагу на те, що Росія схильна до «сакральності», і закликала українців бути обережнішими під час оголошення про повітряну небезпеку.

За даними Повітряних сил ЗСУ, російські війська вночі атакували Україну 24 безпілотниками, 18 з них знищили. Російські дрони були спрямовані з Брянської області РФ та узбережжя Азовського моря.

XS
SM
MD
LG