Доступність посилання

ТОП новини

Влада Росії закликає Google не «втручатися» у вибори через ролики Навального


Опозиціонер Олексій Навальний за допомогою сервісу YouTube, який належить Google, закликає росіян вийти на акцію протесту в єдиний день голосування на місцевих виборах у Росії 9 вересня
Опозиціонер Олексій Навальний за допомогою сервісу YouTube, який належить Google, закликає росіян вийти на акцію протесту в єдиний день голосування на місцевих виборах у Росії 9 вересня

Центральна виборча комісія Росії й інші російські відомства застерігають американську компанію Google від «втручання» у місцеві вибори, заплановані на найближчі вихідні. Вони незадоволені тим, що опозиціонер Олексій Навальний за допомогою сервісу YouTube, який належить Google, закликає росіян вийти на акцію протесту в єдиний день голосування 9 вересня.

Запланована акція присвячена підвищенню пенсійного віку. Навальний закликає не голосувати за чиновників, які підтримали цю реформу.

«Втручання іноземної компанії в наші вибори не дозволене», – заявив 4 вересня член російської ЦВК Олександр Клюкін.

Також на цю тему: У Москві відмовилися узгодити акцію протесту Навального проти пенсійної реформи

Він наполягає, що Google як інструмент впливу на російські вибори використовує американський уряд, при тому, що компанія не належить і не контролюється владою.

У Центрвиборчкомі Росії називають цей заклик і саму акцію протесту незаконними. Відомство направило виконавчому директору Google листа про неприпустимість порушення законодавства Росії про вибори. Схожі листи надіслали Роскомнагляд, Генеральна прокуратура Росії і Федеральна антимонопольна служба. У Роскомнагляді при цьому зазначили, що наразі не збираються блокувати YouTube через ролики Навального.

Росія: опозиціонера Навального вкотре затримали – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:46 0:00

Леонід Волков, соратник Навального заявив, що команда опозиціонера продовжить купувати рекламу на YouTube, оскільки це «єдиний канал масового інформування», який у них є. Волков додав, що ЦВК Росії, на його думку, «нахабно бреше, кажучи про те, що мітинги не можна проводити в день голосування». Він пояснив це тим, що в законодавстві Росії не передбачено відповідних обмежень, і тому в кількох містах уже дозволили акції протесту 9 вересня.

Google на звернення російських наглядових відомств поки що не відреагував.

XS
SM
MD
LG