Доступність посилання

ТОП новини

У Росії кількість підтверджених випадків коронавірусу зросла в півтора раза за добу


Сім осіб захворіли після контактів із зараженими на території Росії, решта – за кордоном, повідомила віцепрем’єр Тетяна Голікова
Сім осіб захворіли після контактів із зараженими на території Росії, решта – за кордоном, повідомила віцепрем’єр Тетяна Голікова

Кількість інфікованих новим коронавірусом у Росії досягло 93, повідомила 16 березня віцепрем’єр країни Тетяна Голікова.

Попереднього дня, за офіційними даними, в Росії було 63 випадки інфекції. Таким чином, за добу число людей із коронавірусом збільшилося на 30, майже в півтора раза. Це найбільший стрибок від початку епідемії.

За словами Голікової, сім осіб захворіли після контактів із зараженими на території Росії, решта – за кордоном.

Чотири людини одужали, шпиталізовані 79, у більшості хвороба протікає в легкій формі, сказала вона.

Голікова розповіла про статистику на засіданні координаційної ради при уряді Росії щодо протидії поширенню коронавірусу.

Раніше влада Росії запровадила низку обмежень у зв’язку з поширенням інфекції. Один з останніх заходів – часткове закриття кордону з Білоруссю. Але на загальноросійському рівні поки що не запроваджені обмеження на масові заходи, роботу шкіл та інших установ. Такі заходи ухвалені в низці регіонів.

Столиця Євросоюзу йде на карантин – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00

У світі, зокрема в ЄС, число інфікованих коронавірусом росте швидкими темпами, рахунок йде на сотні й тисячі. Всього в світі 16 березня було близько 170 тисяч випадків інфекції. Більш ніж 6,5 тисячі людей померли, понад 77 тисяч одужали.

Країни вживають суворих карантинних заходів, щоб стримати поширення інфекції. На цьому тлі звучать коментарі про те, що число інфікованих в Росії може бути вищим від офіційних цифр.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що «вся Росія палає від коронавірусу», хоча свої слова нічим не підтвердив.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG