Доступність посилання

ТОП новини

Росія: у Примор’ї скасували результати виборів губернатора після заяв про фальсифікації


Голова російської ЦВК Елла Памфілова напередодні заявила, що у комісії «шоковані» численними порушеннями на виборах
Голова російської ЦВК Елла Памфілова напередодні заявила, що у комісії «шоковані» численними порушеннями на виборах

У Росії виборча комісія Приморського краю 20 вересня скасувала результати виборів другого туру губернатора регіону, де Комуністична партія заявила про фальсифікації після того, як її кандидат програв висуванцеві владної партії «Єдина Росія».

За це рішення проголосували 12 з 13 членів крайової виборчої комісії, один висловився проти.

Скасувати результати виборів у Примор’ї напередодні рекомендувала Центральна виборча комісія Росії. Пізніше голова відомства Елла Памфілова заявила, що в ЦВК «шоковані» численними порушеннями на виборах. Вона пообіцяла розслідування, не зважаючи «на особистості організаторів фальсифікацій».

Другий тур виборів губернатора Приморського краю відбувся 16 вересня. Протягом майже всього періоду підрахунку голосів із відривом 5-6 відсотків лідирував кандидат від КПРФ Андрій Іщенко. Однак вранці 17 вересня з’ясувалося, що, за попередніми результатами, переміг кандидат від «Єдиної Росії» Андрій Тарасенко.

Іщенко заявив, що на користь його суперника «вкинули» до 40 тисяч голосів. З 17 вересня у Владивостоці відбуваються стихійні акції проти фальсифікацій на виборах губернатора Примор'я.

19 вересня до Владивостока прибула спеціальна комісія Центрвиборчкому, яка перевіряє повідомлення про порушення на виборах губернатора Приморського краю.

XS
SM
MD
LG