Доступність посилання

ТОП новини

Заступник представника Порошенка в Криму пропонує зупинити автобусне сполучення з Росією


Ізет Гданов
Ізет Гданов

Перший заступник представника президента України в Криму Ізет Гданов вважає, що разом із закриттям залізничного сполучення з Росією слід закрити й автобусне. Він заявив про це проекту Радіо Свобода Крим.Реалії 7 серпня.

«Перше (чому потрібно закрити сполучення з Росією – ред.) – це безпека наших громадян. Друге – це безпека території. Росія з початку 2014 року захоплювала наші території: в Криму і на Донбасі. У нас фактично стан війни з Росією. Сполучення з агресором недоцільне, і нічого хорошого від нього ми не очікуємо», – сказав Гданов.

За його словами, подібні кроки Києва і міжнародного співтовариства змусять Росію «поважати міжнародне право і міжнародні кордони».

6 серпня стало відомо, що українська влада розглядає варіант із закриттям залізничного сполучення зі столицею Росії Москвою.

Українська влада повідомила про припинення залізничного сполучення з анексованим Кримом у грудні 2014 року. Офіційно такі обмеження пояснили заходами безпеки.

На даний момент із Криму на материкову Україну і в зворотному напрямку можна потрапити на особистому транспорті або скориставшись послугами нелегальних перевізників.

Восени 2015 року Кабінет міністрів України припинив пряме авіасполучення з Росією.

XS
SM
MD
LG