Доступність посилання

ТОП новини

Росія: тюремники назвали суїцид причиною смерті в СІЗО волонтера, який допомагав українцям


Про те, що Олександр Демиденко помер у СІЗО №3 Бєлгородської області Росії, стало відомо 8 квітня
Про те, що Олександр Демиденко помер у СІЗО №3 Бєлгородської області Росії, стало відомо 8 квітня

Російська Федеральна служба виконання покарань заявила про те, що причиною смерті у СІЗО бєлгородського волонтера Олександра Демиденка, який допомагав українським біженцям, стало самогубство, пише російська служба Радіо Свобода.

Про те, що Демиденко помер у СІЗО №3 Бєлгородської області Росії, стало відомо 8 квітня. При цьому в заяві ФСВП йдеться, що смерть настала трьома днями раніше.

61-річний Олександр Демиденко від початку повномасштабного російського вторгнення виходив на антивоєнні пікети і допомагав українським біженцям: він приймав їх у себе вдома, а також допомагав їм повертатися додому, підвозячи до кордону.

Торік у жовтні Демиденка затримали, а потім заарештували і відправили до ізолятора. У нього вдома проведели обшук, під час якого поліцейські нібито знайшли гранату і підривники часів Другої світової війни. При цьому після обшуку на тілі волонтера було видно сліди побоїв.

Видання «Важные истории» повідомляло, що волонтера збиралися етапувати з Бєлгорода до Санкт-Петербурга і перекваліфікувати справу за більш важкою статтею, ймовірно, про держзраду.

Читайте також: «Смерть убивці Путіну» – в Петербурзі заарештували дисидента Олександра Скобова

Форум

XS
SM
MD
LG