Доступність посилання

ТОП новини

«Один українець на вісім росіян» – Зеленський про втрати військ РФ під час наступу на Харківщині


Володимир Зеленський під час інтерв’ю центральноазійським ЗМІ, Харків, 24 травня 2024 року
Володимир Зеленський під час інтерв’ю центральноазійським ЗМІ, Харків, 24 травня 2024 року

Президент України Володимир Зеленський заявив, що втрати російської армії при спробі прориву в Харківській області, яка розпочалася близько двох тижнів тому, становили вісім російських військових на одного українського.

«Один українець на вісім росіян. Але Путіну абсолютно начхати на своїх людей, як на цивільних, так і на військових», – сказав Зеленський в інтерв’ю центральноазійським ЗМІ.

Росія офіційно свої втрати у війні не коментує.

Президент України вперше дав інтерв’ю центральноазійським ЗМІ, зокрема журналістам із Казахстану, Узбекистану й Киргизстану, російською мовою. Зустріч зі ЗМІ відбулася 24 травня у Харкові у зруйнованій внаслідок російського удару друкарні.

Коментуючи можливе припинення вогню з Росією, Зеленський заявив, що не бачить можливості досягнення домовленостей із РФ. На думку президента, це може бути використано російською стороною для посилення позицій російської армії.

Зеленський зазначив, що у припиненні вогню був би сенс, якби російські війська були на лінії кордонів, але зараз вони, зокрема, перебувають на території Харківської області. Якщо домовитися про припинення вогню в такій ситуації, то є ймовірність, що російська важка техніка не зупиниться і продовжуватиме рух, вважає український президент.

Говорячи про співпрацю держав Центральної Азії з Росією, Зеленський наголосив, що стратегічного союзу з Володимиром Путіним не може бути в жодній із країн. «Ви всі під ударами 100%. Сьогодні ОДКБ і таке інше – це все насправді можливість впливати на ваші країни», – сказав Зеленський. Він додав, що серед «найближчих цілей» Росії – країни Балтії, Молдова і Казахстан.

24 травня ввечері у своєму зверненні президент заявив, що українським військовим «вдалося взяти під бойовий контроль територію прикордоння, куди зайшли російські окупанти».

Генштаб ЗСУ у зведенні 25 травня заявив, що Сили оборони «продовжують укріплювати рубежі» на Харківщині.

Форум

XS
SM
MD
LG