Доступність посилання

ТОП новини

У Росії арештували заступника начальника Генштабу – ЗМІ


За повідомленням, у генерала пройшов обшук. Після обшуку Шамаріна (справа) доправили на допит до головного військового слідчого управління Слідчого комітету Росії
За повідомленням, у генерала пройшов обшук. Після обшуку Шамаріна (справа) доправили на допит до головного військового слідчого управління Слідчого комітету Росії

235-й гарнізонний військовий суд у Москві заарештував за звинуваченням у отриманні хабаря в особливо великому розмірі заступника начальника Генштабу Росії, генерал-лейтенанта Вадима Шамаріна. Про це у пресслужбі суду повідомили російському виданню РБК, першим про затримання воєначальника написала російська газета «Комерсант» із посиланням на джерело у правоохоронних органах.

За повідомленням, у генерала пройшов обшук. Після обшуку Шамаріна доправили на допит до головного військового слідчого управління Слідчого комітету Росії.

Офіційного підтвердження цієї інформації наразі немає.

Шамарін обіймає посаду начальника головного управління зв’язку збройних сил Росії. Раніше були заарештовані ще двоє високопоставлених російських генералів, відповідальних за зв’язок у військах: заступник міністр оборони Тимур Іванов (він курував військово-будівельний комплекс) і начальник головного управління кадрів Міноборони генерал-лейтенант Юрій Кузнєцов. Їх обох звинувачують в отриманні хабаря в особливо великому розмірі. Слідчі стверджують, що Іванов отримав хабар на суму понад мільярд рублів.

17 травня суд у Росії заарештував обвинуваченого в корупції колишнього командувача 58-ї загальновійськової армії генерал-майора Івана Попова. Його зняли з посади в липні 2023 року, як повідомлялося, після критики стану російської армії і високих втрат.

12 травня російський лідер Володимир Путін відправив Сергія Шойгу у відставку з посади міністра оборони та призначив його секретарем Ради безпеки РФ. Шойгу очолював Міноборони 11 з половиною років – з листопада 2012 до травня 2024 року. На посаду голови військового відомства висунутий колишній віцепремʼєр із економічних питань Андрій Бєлоусов.

Форум

XS
SM
MD
LG