Доступність посилання

ТОП новини

Росія: після нападу в Підмосков’ї суди в Петербурзі депортували понад 400 мігрантів за тиждень


Російська поліція перевіряє перехожого біля концертної зали «Октябрьскій», 27 березня 2024 року
Російська поліція перевіряє перехожого біля концертної зали «Октябрьскій», 27 березня 2024 року

Протягом тижня, що минає, суди в Санкт-Петербурзі постановили депортувати 418 іноземних громадян, ще 48 повинні виїхати за власним бажанням – про це заявила повідомила голова пресслужби міських судів Дар’я Лєбєдєва 30 березня.

Іноземців затримали у другому за величиною місті Росії під час масштабних обшуків транспортних засобів на головних магістралях. Перевірки трудових мігрантів тривають і в інших містах.

Водночас заступник голови Міністерства праці, міграції та зайнятості Таджикистану Шахноза Нодірі заявила сьогодні ж, що відомство отримало «багато дзвінків» від людей, які «хочуть виїхати» з Росії.

Безробіття в Росії наразі на рекордно низькому рівні – 2,9%, оскільки Кремль вербує сотні тисяч людей для своєї війни в Україні.

Експерти вважають, що ускладнення ситуації на російському ринку праці підвищує інфляцію, загрожуючи економічній стабільності країни.

Увечері 22 березня кілька осіб у камуфляжній формі в концертному залі стали стріляти з автоматів та підпалили будівлю. Внаслідок нападу загинули 143 людини.

23 березня Слідчий комітет РФ повідомив, що «спецслужби та правоохоронні органи у Брянській області, неподалік кордону з Україною затримали чотирьох підозрюваних з-поміж осіб, які вчинили теракт у концертній залі «Крокус Сіті Хол».

ФСБ заявила, що нібито особи, які брали участь у теракті, «планували перейти російсько-український кордон» та «мали контакти на українській стороні». Згодом цю версію підтримав і президент РФ Володимир Путін.

У Міністерстві закордонних справ «категорично» відкинули звинувачення від російських офіційних осіб у начебто «причетності» України.

Слідчий комітет Росії 28 березня заявив, що слідство виявило звʼязок підозрюваних у теракті в підмосковному концертному залі «Крокус Сіті Хол» із «українськими націоналістами».

За числом жертв (143) напад на «Крокус Сіті Хол» є одним із найбільших терактів в історії Росії, більше жертв було лише при нападі на школу в Беслані у 2004 році.

Форум

XS
SM
MD
LG