Доступність посилання

ТОП новини

Киргизстан радить своїм громадянам утриматися від поїздок до Росії


МЗС Киргизстану рекомендувало своїм громадянам, які «не мають вагомих підстав для виїзду до РФ», тимчасово утриматися від поїздки – до скасування додаткових заходів безпеки.
МЗС Киргизстану рекомендувало своїм громадянам, які «не мають вагомих підстав для виїзду до РФ», тимчасово утриматися від поїздки – до скасування додаткових заходів безпеки.

У зв’язку з терактом у концертній залі «Крокус Сіті» на околиці Москви міністерство закордонних справ Киргизстану рекомендувало своїм громадянам, які «не мають вагомих підстав для виїзду до РФ», тимчасово утриматися від поїздки – до скасування додаткових заходів безпеки.

Також дипломати Киргизстану рекомендують відмовитися від поїздки громадянам, які мають два та більше адмінправопорушень на території Росії.

Тим, хто вже перебуває на території Росії, МЗС країни порадило уникати місць масового скупчення людей та постійно носити з собою документи.

Увечері 22 березня кілька осіб у камуфляжній формі в концертному залі стали стріляти з автоматів та підпалили будівлю. Внаслідок атаки загинули 137 людей, 182 зазнали поранень.

Слідчий комітет (СК) Росії порушив кримінальне провадження за статтею про теракт. Російські ЗМІ повідомляли, що після теракту нападникам вдалося втекти на автомобілі.

23 березня Слідчий комітет РФ повідомив, що «спецслужби та правоохоронні органи у Брянській області, неподалік кордону з Україною затримали чотирьох підозрюваних з-поміж осіб, які вчинили теракт у концертній залі «Крокус Сіті Хол». Повідомлялося, що в авто затриманих знайшли паспорти громадян Таджикистану.

ФСБ заявила, що нібито особи, які брали участь у теракті, «планували перейти російсько-український кордон» та «мали контакти на українській стороні». Згодом цю версію підтримав і президент РФ Володимир Путін.

Про причетність до нападу на «Крокус Сіті» заявляло угруповання «Ісламська держава».

У Росії суд в ніч із 24 на 25 березня заарештував чотирьох підозрюваних в атаці. Їх до зали суду доставили побитими, одного з них завезли на каталці.

Видання «Агентство» зазначає, що атака на «Крокус Сіті Хол» – найбільший у Росії теракт від часу нападу на школу в Беслані у 2004 році, коли загинули понад 300 людей.

Форум

XS
SM
MD
LG