Доступність посилання

ТОП новини

Росія: в Оренбурзі оголосили масову евакуацію через повінь


Раніше влада Оренбурга повідомляла, що 12 квітня повінь у місті досягне пікових значень, а потім вода піде на спад
Раніше влада Оренбурга повідомляла, що 12 квітня повінь у місті досягне пікових значень, а потім вода піде на спад

У російському Оренбурзі триває масова евакуація через вкрай небезпечну ситуацію з паводками – про це заявив мер міста Сергій Салмін. У місті лунає сирена, повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Рівень води у річці Урал за попередні 10 годин піднявся на 40 сантиметрів до позначки 11 метрів 43 сантиметри. Раніше влада Оренбурга повідомляла, що 12 квітня повінь у місті досягне пікових значень, а потім вода піде на спад.

Мер закликав містян взяти із собою документи, ліки, речі першої необхідності і негайно залишити домівки.

За даними адміністрації Оренбурзької області, затопленими залишаються майже 12 тисяч житлових будинків та понад 15 тисяч присадибних ділянок. У чотирьох населених пунктах немає світла, електрику періодично відключають у районах Оренбурга.

Читайте також: РФ: у потерпілому від повені Орську люди вийшли на протест. Прокуратура попереджає, що це незаконно

У Орську рівень Уралу знизився до 673 сантиметрів. Вчора, 11 квітня, вдалося засипати дірку у греблі, через яку затоплювало місто. До цього впоратися з нею не могли через надто високий тиск води.

З постраждалих районів Оренбурзької області евакуювали понад 10,7 тисяч людей, з них близько півтори тисячі перебувають у пунктах тимчасового розміщення. Мешканці затоплених територій стоять у чергах по воду, гуманітарну допомогу та для оформлення одноразових виплат.

Загалом в області підтопило понад 10 тисяч житлових будинків, 40% із них не підлягають відновленню.

Нинішня повінь в Оренбурзькій області – найбільша за всю історію спостережень у регіоні. Через натиск води в Орську прорвало дамбу. Паводку надано статус надзвичайної ситуації федерального характеру. За останніми даними, шкода інфраструктурі оцінюється більш ніж у 40 мільярдів рублів.

Евакуацію мешканців через паводки проводять ще у кількох регіонах: у Курганській, Томській, Тюменській та Кемеровській областях. Паводок торкнувся й Казахстану: там із зон затоплення евакуювали понад 86 тисяч людей.

Форум

XS
SM
MD
LG