Доступність посилання

ТОП новини

Росія: повінь дісталася міста Курган, влада закликає жителів евакуюватися


За останніми даними, рівень води в Тоболі біля Кургана вже сягнув 532 сантиметрів (фото ілюстраційне)
За останніми даними, рівень води в Тоболі біля Кургана вже сягнув 532 сантиметрів (фото ілюстраційне)

Курганська область Росії опинилася під загрозою затоплення, вода в річці Тобол та її притоках різко прибуває – про це повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Губернатор області Вадим Шумков закликав мешканців районів, які можуть бути затоплені, евакуюватися.

Шумков написав у своєму телеграм-каналі, що за ніч рівень води в Тоболі зріс на 54 сантиметри. Течія помітно прискорюється. Чиновник зазначив, що рівень води найближчим часом тільки зростатиме, а електроенергія та газ можуть вимушено відключатися.

Читайте також: Росія: в Оренбурзі оголосили масову евакуацію через повінь

За останніми даними, рівень води в Тоболі біля Кургана вже сягнув 532 сантиметрів.

«Залишайте всі місця, що підтоплюються. Беріть родичів, цінні речі, документи і йдіть негайно, інакше можете не встигнути у зв’язку з переливом доріг», – написав чиновник.

Він додав, що у всіх районах, які можуть бути затоплені, працюють евакуаційно-рятувальні групи, а в Кургані розгорнули кілька десятків пунктів тимчасового розміщення для людей, підготовлено паркування для автомобілів та притулки для свійських тварин.

У Курганській області через паводок запровадили режим надзвичайної ситуації. За прогнозами МНС, пік повені припаде на 14–15 квітня.

Читайте також: Росія: в Орську, який затоплює Урал, виходить із берегів ще одна річка

У Кургані, зокрема, розташований «Курганський машинобудівний завод» – єдине підприємство в Росії, що спеціалізується на виробництві бойових машин піхоти (БМП) і машин на їх базі.

12 квітня евакуацію через повінь оголосили в російському Оренбурзі.

Нинішня повінь в Оренбурзькій області – найбільша за всю історію спостережень у регіоні. Через натиск води в Орську прорвало дамбу. Паводку надано статус надзвичайної ситуації федерального характеру. За останніми даними, шкода інфраструктурі оцінюється більш ніж у 40 мільярдів рублів.

Евакуацію мешканців через паводки проводять ще у кількох регіонах: у Курганській, Томській, Тюменській та Кемеровській областях. Паводок торкнувся й Казахстану: там із зон затоплення евакуювали понад 86 тисяч людей.

Форум

XS
SM
MD
LG