Доступність посилання

ТОП новини

Кількість поранених у Нікопольському районі через обстріли Росії зросла до 8 – ОВА


Наслідки російських обстрілів Нікополя, квітень 2024 року
Наслідки російських обстрілів Нікополя, квітень 2024 року

Російські війська обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровщини протягом дня, заявив голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак 9 травня.

Він зазначив, що російські війська обстрілювали район із артилерії, реактивних систем залпового вогню, установок «Град», а також завдавали ударів дронами-камікадзе.

«Загалом – понад два десятки атак. Найбільше потерпав Нікополь. У місті – двоє загиблих. Та загалом восьмеро постраждалих. Серед них – дівчата 15 та 16 років. Вони в стані середньої тяжкості», – написав він увечері в четвер.

Читайте також: Через атаки РФ на Донеччині та Дніпропетровщині постраждали рятувальні підрозділи – ДСНС

За даними голови ОВА, обстріли пошкодили вісім багатоповерхівок й 25 приватних будинків, а також спричинили пожежі в двох оселях. Також постраждали господарські споруди, теплиці, майже 30 сонячних панелей, лінії електропередач і газогони, автомобілі.

«Тероризували окупанти й Марганецьку, Покровську, Червоногригорівську та Мирівську громади. В останній пошкоджені приватний будинок, господарська споруда й електромережі», – додав Лисак.

Раніше обласна влада повідомляла про двох загиблих і двох поранених через обстріли Нікополя протягом дня 9 травня.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG