Доступність посилання

ТОП новини

Росія гаситиме держборг по схемі платежів за газ у рублях – ЗМІ


24 травня міністерство фінансів США вирішило не продовжувати ліцензію, яка дозволяє Росії провадити виплати для обслуговування зовнішнього боргу
24 травня міністерство фінансів США вирішило не продовжувати ліцензію, яка дозволяє Росії провадити виплати для обслуговування зовнішнього боргу

Росія платитиме за державним боргом з допомогою механізму, як у схемі оплати російського газу в рублях, повідомив міністр фінансів Росії Антон Силуанов в інтерв’ю газеті «Ведомости».

«Як відбувається платіж за газ у рублях: нам зараховують валюту, тут вона за дорученням змінюється на рублі і таким чином відбувається розрахунок. Механізм розрахунків щодо євробондів діятиме таким самим чином, тільки в інший бік», – сказав Силуанов.

Щоб отримати платіж в оригінальній валюті, інвестору доведеться відкрити валютний та рублевий рахунки в російському банку та видавати доручення на продаж валюти.

24 травня міністерство фінансів США вирішило не продовжувати ліцензію, яка дозволяє Росії провадити виплати для обслуговування зовнішнього боргу. Це означає, що вперше за понад століття Росія може опинитися в дефолті за державним зовнішнім боргом.

У відповідь Силуанов заявляв, що Росія продовжить обслуговувати держборг у рублях.

Читайте також: У РФ відреагували на відмову США продовжувати ліцензію на обслуговування російського держборгу

Президент Росії Володимир Путін зажадав з 1 квітня перевести в рублі розрахунки за постачання російського газу до країн, які Москва вважає «недружніми». Деякі країни, наприклад, Болгарія, Польща та Фінляндія, відмовилися платити за газ за запропонованою схемою, після чого постачання до цих країн було припинено.

XS
SM
MD
LG