Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони РФ заявило про збиття 53 БПЛА. У соцмережах пишуть про атаки на військові аеродроми


Пожежники працюють над гасінням пожежі після того, як засоби ППО збили нібито український безпілотник, у Курську, 4 квітня 2024 року
Пожежники працюють над гасінням пожежі після того, як засоби ППО збили нібито український безпілотник, у Курську, 4 квітня 2024 року

Міноборони Росії заявило про збиття 53 безпілотників протягом ночі та ранку 5 квітня.

У відомстві стверджують, що «перехоплено та знищено» дрони у п’яти регіонах – Ростовській, Саратовській, Курській, Бєлгородській областях та Краснодарському краї. Традиційно Москва звинувачує в атаці «київський режим».

У Ростовській області, де, як заявили у Міноборони, збили найбільше БПЛА – 44 дрони, пошкоджена електропідстанція в Морозовському районі. Про це повідомляв губернатор регіону Василь Голубєв.

При цьому Голубєв не згадує про військовий аеродром біля із Морозовська. Раніше місцеві телеграм-канали написали, що безпілотники атакували аеродром у Морозовську, де базуються винищувачі Су-34, які активно діють уздовж лінії фронту. Влада офіційно цю інформацію не підтверджує. Очевидці повідомляли про численні безпілотники та нарахували понад 60 вибухів. Про постраждалих чи руйнування не повідомляється.

Також вранці 5 квітня атаки безпілотників зазнало місто Енгельс у Саратовській області, де також розташований військовий аеродром. Як повідомив губернатор регіону Роман Бусаргін, постраждалих та руйнувань інфраструктури під час падіння уламків попередньо немає.

Однак у місцевому пабліку писали про вибухи в районі аеродрому, який вже неодноразово атакували безпілотники. Там базуються бомбардувальники Ту-95 та Ту-22, які РФ використовує для ударів по Україні.

Як написав телеграм-канал SHOT, жителі Єйська в Краснодарському краї повідомили, що, крім гучних вибухів, чули звук автоматних черг біля місцевого аеродрому та Військового містечка. Офіційної інформації наразі не було.

Українська сторона поки що не коментувала ці атаки.

Читайте також: Оборонна війна не означає дії лише на території України – ГУР

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в російські регіони регулярно прилітають бойові дрони, внаслідок чого є руйнування і жертви. Міноборони Росії стверджує, що атаки ведуться з українського боку. Здебільшого Київ ці повідомлення не коментує.

Форум

XS
SM
MD
LG