Доступність посилання

ТОП новини

Суд в Лозанні відмовив росіянам у виступі на Олімпіаді під «Катюшу» – ЗМІ


Вболівальниця у традиційному російському головному уборі «кокошнику» на Олімпійських іграх у Сочі, Росія, 9 лютого 2014 року
Вболівальниця у традиційному російському головному уборі «кокошнику» на Олімпійських іграх у Сочі, Росія, 9 лютого 2014 року

Спортивний арбітражний суд в Лозанні (CAS) відхилив прохання Росії на використання на Олімпійських іграх у Токіо популярної пісні «Катюша» замість національного гімну, повідомила агенція Associated Press із посиланням на рішення суду.

«Комісія CAS вважає, що формулювання «будь-який пов’язаний з Росією гімн» поширюється на кожну пісню, яка асоціюється або має відношення до Росії, включаючи «Катюшу», – йдеться в поясненні суду щодо заборони.

Олімпійський комітет Росії наразі це рішення публічно не коментував.

Читайте також: Легенду «Олімпіада 2014» використали для перекидання російських спецпризначенців до Криму – Гайдук

У грудні 2020 року CAS в рамках покарання за допінговий скандал заборонив Росії терміном на два роки демонструвати прапор і гімн на Олімпіадах. Крім того, Росія не має права протягом двох років претендувати на проведення у себе Кубків світу та Олімпіад. Також санкції були накладені на багатьох чиновників.

«Катюша» – популярна радянська пісня, росіяни вважають її одним із неформальних символів Другої світової війни, яку в Росії називають Великою вітчизняною.

XS
SM
MD
LG