Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародні партнери виділили понад 700 млн доларів на розмінування України – Мінреінтеграції


Міжнародні партнери України виділили понад 700 мільйонів доларів на гуманітарне розмінування, йдеться у повідомленні Мінреінтеграції
Міжнародні партнери України виділили понад 700 мільйонів доларів на гуманітарне розмінування, йдеться у повідомленні Мінреінтеграції

Міжнародні партнери України виділили понад 700 мільйонів доларів на гуманітарне розмінування, йдеться у повідомленні Мінреінтеграції.

За даними відомства, кошти передбачені на проєкти в гуманітарному розмінуванні України на 2022–2027 роки.

«Серед ключових донорів – США, Швейцарія, Норвегія, країни ЄС, Японія, Нідерланди, Німеччина та інші. Надалі, з метою посилення системи протимінної діяльності в Україні, уряд поглиблюватиме взаємодію з міжнародною та фаховою спільнотою», – зазначають у Мінреінтеграції.

Також відомо, що координація діятиме через започатковану у 2023 році секторальну робочу групу, яка об’єднує усіх донорів України в цій сфері. А також через відновлений у березні 2024 року кластер із протимінної діяльності, що став платформою для програмної координації відповідних суб’єктів, зазначили у відомстві.

Раніше міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявляв, що Україні знадобиться більш ніж десять років, щоб розмінувати сільськогосподарські угіддя країни. За його словами, близько 30% території України заміновано.

За даними ООН, від початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року в Україні 1158 втрат серед цивільного населення – 360 загиблих і 798 поранених – через міни і вибухонебезпечні залишки війни. Навесні 2023 року кількість таких втрат різко зросла, особливо це торкнулося фермерів, які працюють на землі.

Потреби на відбудову України складають вже майже 486 мільярдів доларів. Такі результати третьої оцінки збитків і потреб (RDNA3), яку український уряд провів спільно зі Світовим банком.

Розмінування деокупованих територій України
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00

Форум

XS
SM
MD
LG