Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка Британії припускає, що ракетна атака Росії була спробою перервати військове постачання


Унаслідок влучання ракет по житлових будинках у Дніпрі та Умані вночі 28 квітня загинули в цілому щонайменше 25 людей (з них двоє у Дніпрі)
Унаслідок влучання ракет по житлових будинках у Дніпрі та Умані вночі 28 квітня загинули в цілому щонайменше 25 людей (з них двоє у Дніпрі)

Розвідка Великої Британії прокоментувала масовану ракетну атаку Росії по українських містах 28 квітня, внаслідок якої загинули щонайменше 25 цивільних.

Як припустило відомство, атаки свідчать про відхід Росії від застосування далекобійних ракет. Розвідка звернула увагу, що російська армія застосувала менше ракет, ніж робила це протягом зими, і навряд чи мала на меті вразити українську інфраструктуру.

«Є реалістична ймовірність, що Росія намагалася перехопити українські резервні підрозділи та військову допомогу, яка нещодавно була надана Україні», – йдеться в повідомленні.

При цьому, як припускає розвідка, Росія має неефективний процес визначення цілей і ставить ймовірну військову потребу вище за запобігання смертям цивільних.

Раніше Генеральний штаб ЗСУ назвав ракетну атаку, від якої постраждали переважно цивільні, «тактикою терору», адже російські війська не мають бажаних результатів на полі бою.

Росія завдала масштабного ракетного удару по Україні вночі проти 28 квітня після тривалої перерви. Унаслідок влучання ракет по житлових будинках у Дніпрі та Умані загинули в цілому щонайменше 25 людей (з них двоє у Дніпрі). За повідомленням Повітряних сил ЗСУ, збити вдалося 21 з 23 випущених ракет.

XS
SM
MD
LG