Доступність посилання

ТОП новини

Пекін відкрив новий офіс розвідслужби у Гонконзі


Церемонія відкриття Управління охорони національної безпеки у Гонконзі, 8 липня 2020 року
Церемонія відкриття Управління охорони національної безпеки у Гонконзі, 8 липня 2020 року

Китай відкрив у Гонконзі новий офіс для своїх агентів-розвідників, які вперше будуть відкрито працювати у цьому фінансовому центрі, відповідно до нового закону про національну безпеку.

Церемонія відкриття нового пекінського Управління охорони національної безпеки відбулася за посилених заходів безпеки. Тимчасова база нового офісу розташована в комерційному районі поруч з парком Вікторія, який тривалий час був центром протестів в Гонконзі.

Суперечливий закон про національну безпеку вступив в силу минулого тижня. Він сколихнув міжнародну спільноту через перестороги про загрозу правам і свободам у Гонконзі.

Китайські чиновники кажуть, що законодавство, згідно з яким підривна діяльність, тероризм і змова з іноземними силами будуть каратися аж до тюремного ув’язнення, відновить стабільність після часто насильницьких протестів, що почалися минулого року.

Влада Китаю повідомила, що співробітники служби безпеки у новому офісі матимуть право розслідувати злочини, що підпадають під дію нового закону.

XS
SM
MD
LG