Доступність посилання

ТОП новини

Росія: РПЦ не збирається закривати храми через пандемію COVID-19


Патріарх РПЦ Кирил
Патріарх РПЦ Кирил

Храми Російської православної церкви, розташовані в Москві, не будуть закриті, попри пандемію коронавірусної інфекції, заявили в пресслужбі РПЦ.

Раніше мер Москви Сергій Собянін закликав жителів міста «утриматися від відвідування релігійних об’єктів». У РПЦ відзначили, що з розумінням ставляться до рекомендацій цивільної влади, але разом з тим наголосили, що «пастирський обов’язок духовенства буде в повному обсязі виконуватися щодо віруючих людей, які знаходять для себе за необхідне в нинішній важкий час прийти в храм для молитви про своїх близьких і про наш народ».

Із 28 березня до 5 квітня, після оголошення Володимиром Путіним цих днів вихідними, влада в багатьох регіонах Росії тимчасово закриває всі непродовольчі магазини, салони краси, ресторани, кав’ярні та парки. Заборона на роботу при цьому не стосується релігійних установ, громадянам лише рекомендовано не відвідувати їх.

Натомість влада Петербурга 26 березня заборонила «відвідування фізичними особами об’єктів релігійних організацій, за винятком служителів і релігійного персоналу». У РПЦ цю заборону поки не коментували.

Станом на 26 березня в Росії виявлено 840 носіїв коронавірусу в 56 регіонах країни (російська статистика враховує і випадки в анексованому Криму). Майже половина випадків захворювання припадає на Москву. За офіційною статистикою, двоє людей померли.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG