Доступність посилання

ТОП новини

Румунія підтвердила намір відкрити центр підготовки пілотів F-16, зокрема для України


Проте коли і де в Румунії відкриється такий об’єкт, не повідомляється
Проте коли і де в Румунії відкриється такий об’єкт, не повідомляється

Вища рада національної оборони Румунії повідомила про намір відкрити регіональний навчальний центр для пілотів винищувачів F-16 з країн-членів НАТО та інших партнерів, зокрема України. На це вказує агенція Associated Press.

Офіс президента Клауса Йоганніса, який головував на засіданні Ради в Бухаресті, заявив, що «разом з іншими союзниками та компанією, яка проєктує цей винищувач, у Румунії буде створено регіональний центр для навчання військових пілотів».

«Тут проходитимуть навчання румунські пілоти, які експлуатують літаки F-16, а пізніше об’єкт буде відкритий для участі пілотів з союзних держав і країн-партнерів НАТО, включно з Україною», – йдеться в повідомленні.

Навчальний центр для пілотів позиціонуватиме Румунію як «регіонального лідера з навчання пілотів F-16» та сприятиме «поліпшенню згуртованості, демонстрації єдності та зміцнення потенціалу стримування та оборони в євроатлантичному просторі», йдеться в повідомленні.

Проте коли і де в Румунії відкриється такий об’єкт, не повідомляється.

У квітні Вища рада національної оборони Румунії також схвалила придбання невказаної кількості американських винищувачів F-35 «останнього покоління» задля модернізації військово-повітряних сил.

Румунія збільшила витрати на оборону у відповідь на вторгнення Росії в Україну.

Після російського вторгнення НАТО посилило свою присутність на східному фланзі Європи додатковими багатонаціональними бойовими групами у Румунії, Угорщині, Болгарії та Словаччині.

XS
SM
MD
LG