Доступність посилання

ТОП новини

Симулювання ядерного нападу: Росія проведе військові навчання з Китаєм та Монголією


Для участі в навчаннях «Восток-18» Китай наділше до Росії понад 3 тисячі 200 військових і 900 одиниць військового устаткування, а також 30 літаків
Для участі в навчаннях «Восток-18» Китай наділше до Росії понад 3 тисячі 200 військових і 900 одиниць військового устаткування, а також 30 літаків

Росія та Китай із участю Монголії планують провести з 11 до 15 вересня масштабні військові навчання, які включатимуть симулювання ядерного нападу

Росія та Китай із участю Монголії планують провести з 11 до 15 вересня масштабні військові навчання, які включатимуть симулювання ядерного нападу, повідомляє «Голос Америки» з посиланням на високопосадовців США.

Для участі в навчаннях «Восток-18» Китай наділше до Росії понад 3 тисячі 200 військових і 900 одиниць військового устаткування, а також 30 літаків, повідомило китайське оборонне відомство.

У цих навчаннях уперше візьме участь Монголія. Ця країна останнім часом прагнула розбудувати відносини зі США попри те, що географічно розташована між Росією та Китаєм.

Посадовець Пентагону повідомив виданню The Washington Free Beacon, що американські розвідслужби уважно спостерігатимуть за навчаннями через очікуване симулювання використання ядерної зброї.

«Протягом майже 20 років, на навчаннях «Восток» Росія відпрацьовувала свою нову доктрину «ексалації заради деескалації» з використанням нової малопотужної ядерної зброї, яку переважно може запускати артилерія», – заявив Рик Фішер, головний дослідник аналітичного центру International Assessment and Strategy Center.

Нова доктрина Росії зі швидкої ескалації майбутніх конфліктів з використанням ядерної зброї після початку військових дій, дуже непокоїть Пентагон, наголошує видання.

XS
SM
MD
LG