Доступність посилання

ТОП новини

Китай і Росія різко засудили нові санкції США


Літак Су-35, постачання якого до Китаю стало причиною санкцій США
Літак Су-35, постачання якого до Китаю стало причиною санкцій США

Пекін закликав Сполучені Штати зняти санкції з Головного управління збройних сил міністерства оборони Китаю та його начальника, погрожуючи «наслідками» в разі, якщо санкції залишаться чинними.

Рішення про санкції Держдепартамент США схвалив через «масштабні угоди», які китайська сторона уклала з російським «Рособоронекспортом». Ідеться про придбання торік Китаєм 10 російських літаків Су-35 і зенітно-ракетних комплексів С-400 – у 2018-му. Це перший випадок застосування санкцій США до третьої країни за співпрацю з російськими оборонними структурами. Можливість таких санкцій передбачає американський закон «Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій».

Докладніше про це: Санкції проти Росії: Трамп надав Міністерству фінансів США додаткові повноваження

У заяві представника МЗС Китаю йдеться, що рішення Вашингтона «порушує основні принципи міжнародних відносин і серйозно шкодить двостороннім відносинам».

Міністерство фінансів Росії також 21 вересня прокоментувало рішення США включити в так званий «чорний список» 27 російських громадян та шість структур, у тому числі так звану «приватну військову компанію (ЧВК) Вагнера», компанію «Оборонлогістика» та авіазавод у місті Комсомольськ-на-Амурі, а також начальника Головного управління Генштабу (колишнє ГРУ, Головне розвідувальне управління) та інших імовірних офіцерів військової розвідки. Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков називав дії Вашингтона спробою диктувати Росії свої умови.

XS
SM
MD
LG