Доступність посилання

ТОП новини

Санкції проти Росії: Трамп надав Міністерству фінансів США додаткові повноваження


Президент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп

Президент США Дональд Трамп 20 вересня підписав указ, який надає Міністерству фінансів країни додаткові повноваження в питанні санкцій щодо Росії, запроваджених у зв’язку з анексією Криму та агресивними діями проти України, а також відповідно до закону «Про протидію противникам Америки через санкції».

Указ не передбачає запровадження нових санкцій, а впорядковує режим застосування вже чинних обмежувальних заходів щодо Росії. У супровідному листі, який Трамп надіслав керівникам Сенату та Палати представників, ідеться про те, що цей указ спрямований на суворіше дотримання санкційного режиму.

Указ також перераховує можливі санкції, які можуть бути запроваджені США щодо російських фізичних та юридичних осіб. Ідеться про заборону або обмеження кредитування, заморожування активів, заборону американським громадянам і компаніям мати справи з особами із санкційного списку, заборони надавати візи та інше.

Деждепартамент оголосив 20 вересня про два кроки, які Держсекретар США планує зробити на виконання цього указу.

Як повідомляє Голос Америки, по-перше, Дежрсекретар додає 33 фізичні особи та компанії до санкційного переліку за участь від імені та на користь російського оборонного сектору, або розвідки. Таким чином, ті про кого буде встановлено, що вони умисно і свідомо проводять значні операції з цими особами підпадуть під санкції в рамках положення 231 CAATSA.

По-друге, запроваджуються санкції проти китайського Департаменту з розробки устаткування та його директора Лі Шаньфу за проведення масштабних операцій з «Рособоронекспортом» – російською компанією, що відповідає за торгівлю зброєю.

Серед цих операцій – постачання російського винищувача Су-35 в Китай в 2017 році та обладнання для ракетної системи C-400 у 2018 році.

Санкції проти Департаменту включатимуть відмову в експортних ліцензіях, заборона на проведення операцій з фінансовою системою США, блокування власності в межах юрисдикції США, мовиться у повідомленні Держдепу.

XS
SM
MD
LG