Доступність посилання

ТОП новини

Частина «Слуг народу» не буде голосувати за звільнення Рябошапки – джерела в монобільшості


Рада сьогодні розгляне відставку Рябошапки
Рада сьогодні розгляне відставку Рябошапки

За звільнення Руслана Рябошапки готові проголосувати лише 180-200 депутатів від фракції «Слуги народу» з 248. Про це Радіо Свобода повідомило одразу три обізнані з ситуацією джерела в монобільшості.

Потрібні для позитивного рішення голоси дадуть представники фракції ОПЗЖ, а також депутатських груп «Довіра» та «За майбутнє».

Розгляд питання про звільнення чинного генпрокурора Руслана Рябошапки передбачений порядком денним позачергового засідання Верховної Ради, яке має відбутися 5 березня о 18:30. Водночас про призначення нового генпрокурора цього дня, за даними співрозмовників Радіо Свобода, не йтиметься, адже, як зазначають вони, у Офісі президента все ще визначаються з кандидатурою.

Станом на ранок 5 березня найбільш вірогідним кандидатом на посаду генпрокурора називали чинного депутата від «Слуги народу» Сергія Іонушаса. Сам він у коментарі Радіо Свобода підтвердив, що під час вечірнього засідання фракції 3 лютого його кандидатуру справді запропонували президенту.

Водночас, за даними присутніх на засіданні фракції депутатів, Володимир Зеленський відреагував на пропозицію щодо Іонушаса без ентузіазму.

По обіді 5 березня також з'явилася інформація про те, що ще однією претенденткою на посаду генпрокурора може бути чинна в.о.директора ДБР Ірина Венедиктова.

На позачерговому засіданні 4 березня парламент відправив у відставку Олексія Гончарука і весь склад уряду під його керівництвом.

Згодом депутати затвердили новий склад уряду на чолі з Денисом Шмигалем. У складі його уряду працюватимуть і міністри з попереднього складу Кабінету міністрів, зокрема, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

XS
SM
MD
LG