Доступність посилання

ТОП новини

Влада Кабо-Верде видала США посланця Мадуро


Алекс Сааб
Алекс Сааб

Влада острівної африканської держави Кабо-Верде екстрадувала до США громадянина Венесуели, бізнесмена Алекса Сааба, повідомив Держдепартамент США.

Сааба звинувачують у відмиванні грошей в інтересах режиму венсесуельского президента Ніколаса Мадуро, якого Вашингтон не вважає легітимним главою держави. Сааб має статус спеціального посланця Мадуро.

Рішення про те, що Сааб може бути виданий США, ухвалив у вересні Конституційний суд країни.

49-річний бізнесмен був заарештований за виданим США міжнародним ордером в аеропорту на острові Сал в Кабо-Верде в червні минулого року, коли його літак здійснив посадку для дозаправки на шляху з Венесуели в Іран. Влада Венесуели висловила протест, вказавши на дипломатичний статус Сааба, однак суди в Кабо-Верде не дослухалися до цих аргументів.

Прокурори вважають, що Сааб може стати вагомим свідком у розслідуванні корупції в країні Південної Америки. Американська влада роками домагалася відповідальності Сааба в справі про розслідування продажу золота та нафти у Венесуелі в порушення санкцій США. Сааб та його бізнес-партнер Альваро Пулідо також звинувачуються США в управлінні мережею, яка використовувала продовольчу допомогу, призначену для Венесуели.

Венесуела заявила, що Сааб, якого вона назвала своїм «послом», був викрадений США.

18 жовтня Сааб має постати перед судом у Флориді.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG