Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Китаю не має даних щодо участі в Саміті миру, але каже про підтримку міжнародної конференції, визнаної РФ


«Я зараз не маю, чим поділитися щодо цього», – сказала речниця МЗС Китаю, відповідаючи на запитання,чи надішле Пекін свою делегацію на Саміт миру
«Я зараз не маю, чим поділитися щодо цього», – сказала речниця МЗС Китаю, відповідаючи на запитання,чи надішле Пекін свою делегацію на Саміт миру

Міністерство закордонних справ Китаю не має інформації, чи надішле Пекін свою делегацію на Саміт миру в Швейцарії.

«Я зараз не маю, чим поділитися щодо цього», – сказала на брифінгу речниця міністерства Мао Нін.

Однак, за її словами, Китай завжди дотримувався справедливої та об’єктивної позиції та працював над сприянням мирним переговорам.

«Ми заохочуємо та підтримуємо всі зусилля, які сприяють мирному розв’язанню кризи, і підтримуємо своєчасне проведення міжнародної мирної конференції, визнаної як Росією, так і Україною, за рівноправної участі всіх сторін, а також справедливого обговорення всіх мирні плани», – сказала речниця дипломатичного відомства, додавши, що Китай готовий «підтримувати комунікацію з міжнародним співтовариством щодо просування політичного врегулювання кризи в Україні».

Читайте також: У США поки не бачать готовності Китаю працювати для досягнення миру в Україні – Білий дім

Конференція, яку українська влада називає глобальним самітом миру, відбудеться 15–16 червня. Очікується, що від 80 до 100 країн візьмуть участь у зустрічі поблизу міста Люцерн із метою сприяти досягненню миру у війні Росії проти України. Росії серед запрошених немає.

У Росії заявляли, що переговори про мир в Україні не матимуть сенсу без участі Росії. Речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що будь-які дії щодо України, які «ігнорують позицію Росії», «відірвані від реальності».

Форум

XS
SM
MD
LG