Доступність посилання

ТОП новини

ЄС продовжив індивідуальні санкції проти Росії через Україну


Європейський союз 13 вересня офіційно продовжив індивідуальні санкції проти Росії через Україну, повідомив кореспондент Радіо Свобода.

На шість місяців, до 15 березня, продовжені заборона на видачу віз та блокування активів.

Обмеження стосуються 155 людей (після загибелі бойовика Олександра Захарченка й смерті російського співака Йосипа Кобзона – 153) та 44 організацій.

Як повідомляє Рада ЄС, «оцінка ситуації не виявила підства для зміни режиму санкцій. Відповідна інформація та пояснення причин санкціонування списку осіб та організацій були оновлені у міру необхідності».

3 вересня Європейські дипломати ухвалили рішення продовжити санкції проти Росії через анексію українського півострова Крим і участь Кремля в конфлікті на сході України.

Ці санкції були введені 17 березня 2014 року. З тих пір вони неодноразово продовжувалися і доповнювалися.

31 липня цей список поповнився шістьма компаніями, які були залучені до будівництва Керченського мосту. Особам з цього списку заборонений в'їзд в ЄС, їхні активи на території Євросоюзу заморожуються, їм не можна вести бізнес в ЄС.

Проти Росії діє ціла низка санкційних пакетів Євросоюзу – економічні та індивідуальні обмежувальні заходи, а також санкції щодо самого Криму.

Серед іншого, європейцям заборонено інвестувати в Крим і Севастополь, купувати там нерухомість, постачати туди товари, а також надавати технічну допомогу, спрямовану на поліпшення інфраструктури півострова.

XS
SM
MD
LG