Доступність посилання

ТОП новини

США ввели санкції проти 20 компаній в Іраку та Ірані


У списку санкцій є також посадові та інші особи, які звинувачуються у підтримці терористичних груп
У списку санкцій є також посадові та інші особи, які звинувачуються у підтримці терористичних груп

США повідомили, що ввели санкції проти 20 базованих в Ірані та Іраку компаній, а також проти посадових та інших осіб, які звинувачуються у підтримці терористичних груп.

Міністерство фінансів США заявило 26 березня, що «підставні компанії, високопоставлені офіційні особи і ділові партнери надають підтримку або діють від імені «Корпусу вартових ісламської революції» в Ірані і його філій за кордоном». А також, що фізичні та юридичні особи особи надають допомогу підтримуваним Іраном терористичним угрупованням в Іраку.

Також серед «підсанкційних» видів діяльності компаній і приватних осіб вказується причетність до контрабанди зброї для Ємену, продажу іранської нафти, внесеної в чорний список США, сирійському уряду, пропагандистським зусиллям в Іраку і залякування іракських політиків.

Санкції заморожують будь-які активи цих суб’єктів у США і забороняють американцям вести з ними бізнес.

До списку санкцій, серед інших, потрапила разом з керівництвом «Організація відновлення святинь в Іраку», яку Міністерство фінансів США назвало організацією, що базується в Ірані та Іраку, а контролюється силами «Корпусу вартових ісламської революції».

XS
SM
MD
LG