Доступність посилання

ТОП новини

США ввели санкції проти алмазної та суднобудівельних компаній РФ


«Алроса» входить до трійки світових лідерів з видобутку алмазів
«Алроса» входить до трійки світових лідерів з видобутку алмазів

Міністерство фінансів США оголосило про запровадження нового пакету санкцій проти російської компанії «Алроса» та 28 дочірніх підприємств АТ «Об’єднана суднобудівна корпорація» (ОСК).

«Алроса» входить до трійки світових лідерів з видобутку алмазів (частка видобутку у світовому обсязі – 25%).

Американський Мінфін вирішив, що угоди з групою «Алроса» мають бути завершені до 7 травня, а до 7 червня – з Alrosa USA, Inc, її підрозділом у США.

Також санкції введено щодо восьми членів ради директорів ОСК та 28 її дочірніх підприємств: Центральне морське конструкторське бюро «Алмаз», Балтійський завод, Суднобудівна компанія «Северная верфь», Кронштадтський морський завод, Невське проектно-конструкторське бюро, Центр судноремонту «Звездочка» та інших.

З фізичних осіб до списку санкцій включені голова ради директорів ОСК Георгій Полтавченко, голова правління та гендиректор Олексій Рахманов, члени ради директорів.

Мінфін США стверджує, що «ОСК – російське державне підприємство, яке розробляє та будує більшість російських кораблів», багато з яких, ймовірно, беруть участь у війні проти України.

Вашингтон уже вводив обмеження щодо «Алроси» та ОСК. 7 квітня їх внесли до чорного списку повторно. У юридичних і фізичних осіб, які потрапили під санкції, заморожують активи в США. Крім того, американським компаніям та громадянам заборонено вести з ними бізнес.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG