Доступність посилання

ТОП новини

Українські сапери знешкодили вибухівку під водопроводом «Сіверський Донець – Донбас»


Військові заявили, що вибухівку було закладено під водопровід
Військові заявили, що вибухівку було закладено під водопровід

Українські сапери на Донбасі знешкодили саморобні вибухові пристрої, які було закладено під водопроводом «Сіверський Донець – Донбас». Про це повідомили 14 грудня у штабі операції Об’єднаних сил.

«У ході обстеження ділянки місцевості, прилеглої до лінії зіткнення, військовослужбовцями одного з саперних підрозділів центру розмінування ОКП ОС і мотопіхотної бригади виявлено та знешкоджено саморобні вибухові пристрої, закладені під водопроводом «Сіверський Донець – Донбас», який живить водою населені пункти Торецьке, Горлівка, Донецьк та інші населені пункти Донецької області», – ідеться у повідомленні.

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі домовилася про чергове перемир’я, починаючи з півночі 29 серпня. Рішення ухвалили у зв’язку з початком навчального року. Однак в перші ж години ОБСЄ зафіксувала порушення домовленостей.

Раніше схожі режими тиші також не дотримувалися, сторони звинувачували в порушеннях одна одну.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України від квітня 2014 року в регіоні, за даними ООН, загинули понад 10 тисяч людей іще станом на кінець 2017 року – відтоді нових даних не оголошували.

XS
SM
MD
LG