Доступність посилання

ТОП новини

Збирали дані для знищення ракетного озброєння ЗСУ – Служба безпеки заявила про затримання подружжя шпигунів з РФ


В Офісі генпрокурора додали, що підозрювані перебувають під вартою без альтернативи внесення застави
В Офісі генпрокурора додали, що підозрювані перебувають під вартою без альтернативи внесення застави

У Службі безпеки України заявили про затримання двох агентів головного управління Генштабу ЗС РФ (більш відомого як ГРУ) в результаті спецоперації в Одесі.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, цих осіб затримали при спробі передачі закритих відомостей до РФ.

«Обоє затриманих – чоловік (народився в Одесі, але згодом служив у російській армії та брав участь у бойових діях на території Чечні) та дружина – громадяни РФ. Вони були завчасно відправлені в Україну ще у 2018 році та отримали посвідку на проживання. Таким чином російська воєнна розвідка планувала створити на півдні України власний агентурний апарат», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що після 24 лютого затримані намагалися виявити бойові позиції зенітно-ракетних комплексів Crotale і розташування польових артилерійських складів із боєприпасами до ЗРК.

«Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для здійснення повітряних ударів ракетами класу «Калібр» або «Кінжал» по українських військових об’єктах… Зібрані відомості агенти відправляли «зв’язковому» – мешканцю Севастополя, колишньому російському спецназівцю, який негласно співпрацює з ГРУ, а для «прикриття» використовує посаду очільника благодійного фонду. Він передавав інформацію своєму куратору – кадровому співробітнику воєнної розвідки РФ», – розповіли в СБУ.

Затриманим наразі оголошено про підозру за статтею «шпигунство». В Офісі генпрокурора додали, що підозрювані перебувають під вартою без альтернативи внесення застави.

В умовах воєнного стану спецслужби фактично щодня повідомляють про виявлення підозрюваних у колабораціонізмі, підривній діяльності на шкоду Україні, а також агентурних мереж.

XS
SM
MD
LG